ITK aastaraamat

Koostöö ja toetajad

Stipendiumiprogramm

Stipendiumiprogramm

IT Kolledži stipendiumiprogramm sai alguse juba esimesel vastuvõtuperioodil 2000. aasta suvel. Programmi eesmärgiks on soov toetada IT Kolledžis andekaid noori info- ja kommunikatsioonitehnoloogia alase rakenduskõrghariduse omandamisel.

Stipendiume eraldatakse avalike konkursside alusel ja igal konkursil on oma eripära ning kandideerimistingimused. Konkursid kuulutatakse välja IT Kolledži kodulehel, postiloendites ja teadetetahvlitel.

Stipendiumid perioodil 2000-2012

Stipendiumide graafik

Aastatel 2001 – 2004 oli Kolledži üliõpilastel võimalik saada nii täisstipendiumi kui ka osalist stipendiumi õppemaksu tasumiseks. Viimastel aastatel on stipendiumiprogramm keskendunud rohkem üliõpilaste täiendavaks toetamiseks sõltumata tudengi kohustusest tasuda õppemaksu. Lisandunud on ka stipendiume üliõpilaste toetamiseks erialastel võistlustel, intensiivkursustel osalemiseks. Stipendiumipartnerite poolt pakutavate stipendiumite suuruseks on 1500 – 1700 eurot mis tähendab, et keskmine stipendiumisumma kuus on ca 260 eurot.

2011/2012 õppeaastal eraldasid meie pikaajalised stipendiumipartnerid – EMT AS, Elion Ettevõtted AS, Tallinna linn - üliõpilastele 9 stipendiumi kogusummas ligi 14 tuhat eurot. Uute stipendiumipartneritena lisandusid – Ericsson Eesti AS, Elisa Eesti AS ja Ignite OÜ - toetades IT Kolledži tudengite õpinguid ligi 10 tuhande euro ulatuses. Kuna stipendium on üliõpilastele oluliseks toetuseks õpingutele keskendumisel, siis keskmine konkurss ühele stipendiumile on 12,9 (st, ligi 13 tudengit ühe stipendiumi kohta).

Stipendiumid eraldati järgmistele hea õppeedukusega üliõpilastele:

Tanel Liiv, Katrin Kukk, Taavi Ilves, Meelis Tamm, Kristjan Roosild, Sander Saveli, Sten Aus, Sander Arnus, Inger Romanenko, Karet Rikko, Reget Kalamees, Katre Paabo, Kaido Tarma, Urmo Laaneots, Kristo Kapten

Lisaks partneritele eraldas EITSA (Eesti Infotehnoloogia Sihtasutus) 3 stipendiumi rahvusvahelisel intensiivkursustel „IC_SID 2012 – Service Innovative Design“ osalemiseks järgmistele üliõpilastele: Ülleli Lember, Helen Urbanik, Fred-Marten Mihkelsoo.

Suurepärase lõputööde kirjutamise ja eduka kaitsmise eest tunnustati IT Kolledži X lennu lõpuaktusel stipendiumiga veel järgmisi lõpetajaid:

Kristjan Karmo – Rakenduskõrgkoolide Rektorite Nõukogu stipendium;

Kaia Kulla – Tallinna linna stipendium

Indrek Kõue – Tallinna linna stipendium

Mihkel Sokk – Tallinna linna stipendium

Merle Varendi
IT Kolledži kvaliteedijuht,
Stipendiumiprogrammi koordinaator