TTÜ IT Kolledž kuulub TTÜ infotehnoloogia teaduskonna koosseisu.

IT Kolledži vilistlane võitis EuroSkills kutsemeistrivõistlustel pronksi

17. dets. 2010  Pressiteated

9.-11. detsembril toimusid Lissabonis teist korda Euroopa kutsemeistrivõistlused EuroSkills, kus IT Kolledži endine tudeng Tuuli Zahvatkin pälvis IT-valdkonna Cisco spetsialisti erialal pronksmedali. Tuuli lõpetas IT Kolledži IT administreerimise õppekaval 2010 kevadel cum laude

Tuuli Zahvatkin osales Portugalis toimunud kutsemeistrivõistlustel IT meeskonnaliikmena. Kokku oli võistkonnas 4 liiget: Microsofti spetsialist Marko Praakli, vabavara spetsialist Kris Avi, projektijuht Laur Mõtus ja Cisco spetsialist Tuuli Zahvatkin. Võistlejatega olid kaasas IT Kolledži õppejõud Microsofti ekspert Heiki Tähis , vabavara ekspert Antti Andreimann ja Cisco ekspert Truls Ringkjob.

Võistleja Tuuli sõnul olid Portugalis veedetud päevad pingelised, kuid samas ka põnevad ja juurde sai õppida palju uut ja huvitavat. “ Võistlus kestis kolm päeva, kus esimesel kahel päeval toimusid keskmise firma infrastruktuuri ülesehitamine ja viimasel päeval töö dokumenteerimine ehk vormistamine,“ annab Tuuli ülevaate toimunud võistlusest. Tuuli ülesandeks oli näidisettevõtte võrgu konfigureerimine ja võrguseadmete turvamine, mis tähendas võrguseadmete ühendamist ja IP aadresside, VLAN, VPN tunnelite, marsruuterite ja tulemüüri konfigureerimist. Olenemata kurnavast võistlusest on Tuulil hea meel, et sai kohtuda teiste maade noorte spetsialistidega.

IT Kolledži vilistlane sattus võistlusele IT Kolledži õppejõu Indrek Rokk ja Cisco programmijuhi Truls Ringkjob kutsel. Tuuli Zahvatkin sai IT Kolledžis õppides edukalt hakkama Cisco arvutivõrkude kursusega, mistõttu paistis tulevane kutsemeistrivõistluste võitja juba varakult silma. Meeskonna projektijuht Laur Mõtus õppis IT Kolledžis 2008. aastal.

IT-aladel võistlesid üheksa võistkonda Ungarist, Hollandist, Belgiast, Portugalist, Hispaaniast, Soomest, Sloveeniast, Eestist ja üks võistkond koosnes kolmest portugaallasest ja austrialasest. Kohtunikud hindasid võistlejaid meeskonnatööna ja individuaalselt.

IT Kolledž on Eesti Infotehnoloogia Sihtasutuse (EITSA) poolt 2000. aastal loodud mittetulunduslik rakenduslik erakõrgkool, mis annab rakenduslikku kõrgharidust õppekavadel IT süsteemide arendus, IT süsteemide administreerimine, infosüsteemide analüüs ja tehnosuhtlus. Kokku õpib IT Kolledži neljal õppekaval päevases, õhtuses ja kaugõppes 849 õppurit, nendest rohkem kui pooled riigieelarvelistel õppekohtadel. Kaheksa aasta jooksul on IT Kolledžist suundunud Eesti IT tööjõuturule 404 IT spetsialisti ja kohe on lisandumas 16 lõpetajat.

EuroSkills kutsemeistrivõistluste eesmärk on välja selgitada Euroopa parimad noored spetsialistid. Eesti osales võistlustel 20-liikmelise võistkonnaga. Osalejariike oli kokku 27. 50 kutsealal osales kokku ligi 500 noort oma maa parimat kutsemeistrit. Võistluste tingimuste kohaselt oli võistlejate vanuse ülempiiriks 25 aastat.
www.innove.ee

Sigrid Tammiste, turundusjuht
Eesti Infotehnoloogia Kolledž
Raja 4C, 12616 Tallinn
Tel 6285 817
E-post: Sigrid.Tammiste@itcollege.ee
www.itcollege.ee