TTÜ IT Kolledž kuulub TTÜ infotehnoloogia teaduskonna koosseisu.

Selgitame välja parimad Küberpähkli purejad

08. mai 2015  Pressiteated Uudised

Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutus korraldab IT Akadeemia programmi raames keskkoolinoortele Eestis esmakordselt veebipõhise küberkaitsevõistluse Küberpähkel. Koostöös Kaitseministeeriumi ja Eesti Infotehnoloogia Kolledžiga toimuv võistlus paneb proovile noorte teadmised küberruumist ja -turvalisusest.

„Praegu on koolides riigikaitsetunnid, kus omandatud oskusi on vaja kaitseväes ja suurõppustel, nagu näiteks hetkel käimasolev Siil. Tulevikus muutub meie kaitsevõimes relvadega samaväärseks küberkaitsealane võimekus,“ ütles Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutuse juhatuse esimees Erki Urva. „Neid oskuseid tuleb hakata arendama juba koolipingist alates. Küberpähkliga viiaksegi küberteemad ja –teadmised sammukese võrra keskkoolinoortele lähemale ja tekitatakse huvi valdkonna vastu.“

Küberpähkli võistlusele on oodatud kõik infotehnoloogia ja kübermaailma huvilised kuni 19-aastased keskkoolinoored. Küberpähklil saab testida oma teadmisi ning laiendada silmaringi küberkaitse valdkonnast ning internetiturvalisusest.

Võistlus viiakse läbi kahes voorus, millest esimene toimub veebipõhiselt. Esimeses voorus saab osaleda kuni 24. maini, seal pannakse proovile osavõtjate internetiturvalisuse ja küberkaitsealased teadmised. Teise vooru pääseb edasi 25 parimat ning see toimub juuni esimesel nädalal Eesti Infotehnoloogia Kolledžis. Teises voorus testitakse osalejate praktilisi oskusi. Parimaid Küberpähkli purejaid premeeritakse auhindadega, auhinnafond on 600 eurot.

IT Akadeemia programmi üks eesmärke on kutsuda noori IKT-erialadele õppima, sealhulgas küberkaitse erialale. „Küberkaitse kompetents ja küberkaitsealane kõrgharidus on viinud Eesti maailmakaardile, meie eesmärk on aga küberkaitseõpet veelgi edendada, et sellest kujuneks üks Eesti IT-õppe lipulaevu,“ ütles IT Akadeemia programmijuht Marily Hendrikson.

Loe lähemalt Küberpähklist ja registreeru võistlusele SIIN.
Tähelepanu! Kohtade arv on piiratud!

 

Lisainfo:

Johannes Tammekänd
Küberpähkli projektijuht
Eesti Infotehnoloogia Kolledž
Tel 53 71 995653 71 9956
johannes.tammekand@itcollege.ee

 

Teate edastas:
Laura Vetik
Kommunikatsioonispetsialist
Hariduse Infotehnoloogia SA
Tel 6510106 | 550 7255
laura.vetik@hitsa.ee

www.hitsa.ee

 

You’ll need Skype CreditFree via Skype