TTÜ IT Kolledž kuulub TTÜ infotehnoloogia teaduskonna koosseisu.

TTÜ ja IT Kolledž ühinevad suurimaks IT-õppe kompetentsikeskuseks

1.augustil jõustus Tallinna Tehnikaülikooli ja IT Kolledži ühinemisleping, millega moodustus Eesti suurim IT-õppe kompetentsikeskus.

“Liitumisega  ühendatakse Eesti IT-teaduse tipptase kolledži praktilise suunitlusega, millest võidavad nii tudengid kui ka nende tulevased tööandjad. See on järjekordne samm teel TTÜ algatuse TalTechDigital realiseerimiseks,” selgitas TTÜ rektor akadeemik Jaak Aaviksoo. TalTechDigital on TTÜ algatus kujundamaks ülikooli vastavaks digiajastu väljakutsetele.

IT teaduskonna dekaan professor Gert Jervan nentis, et TTÜ eesmärgiks on olla parimate õppurite esimene valik IT hariduse omandamisel. “Kahe tunnustatud ja võimeka IT kõrgkooli koostööst tekkiva sünergia abil tahame pakkuda laiemaid valikuvõimalusi nii õpinguid alustades kui ka õpingute ajal,” rääkis Jervan. Ülikoolide liitumise üks eesmärkidest on ka lõpetajate arvu kasvatamine ja kvalifitseeritud tööjõu pakkumise suurendamine. “Oleme seetõttu näiteks kasvatanud praktilisema suunitlusega IT arenduse õppekava vastuvõttu ning tõstnud vastuvõtulävendit akadeemilisema suunitlusega informaatika õppekaval. Nende sammudega tahame me anda võimalusi nii nendele, kes soovivad omandada praktilisi töövõtteid kui ka nendele, kes soovivad ennast akadeemiliselt proovile panna,“ ütles Jervan.

Ühinemislepingu jõustumise tähistamiseks heiskasid IT teaduskonna dekaan Gert Jervan ja IT Kolledži direktor Peeter Lorents ühiselt kolledži uue lipu. “Täna on päev, mil vana lipu langetamise ja uue lipu heiskamisega tähistame uue kooli sündi, mis on tekkinud kahe kooli – Eesti Infotehnoloogia Kolledži ja Tallinna Tehnikaülikooli ühinemisel,” ütles Peeter Lorents. “Sünd on iseenesest ajaline tähis. Kahtlemata oluline tähis. Edasine on aga areng. Selle arengu esimesi vilju hakkame nägema alles aastate pärast. Siis, kui lõpetavad need, kes täna on teinud oma valiku ja alustanud oma kooliteed Tallinna Tehnikaülikooli Infotehnoloogia Kolledžis. Ees ootab töö, töö ja veelkord töö – mõistuse, käte ja südamega.”

1.septembril asub koostöös tööandjatega täielikult uuendatud IT õppekavadel õppima enam kui 900 värsket tudengit. TTÜ ja IT Kolledži liitumise järel õpib Eesti suurimas IT-õppe kompetentsikeskuses kõigil õppeastmetel kokku enam kui 3300 IT-tudengit. Kolledži tänased tudengid saavad lõpetada oma õpingud seniste õppekavade alusel.

Mullu 16. novembril allkirjastasid Tallinna tehnikaülikooli rektor akadeemik Jaak Aaviksoo ja Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutuse (HITSA) juhatuse esimees Erki Urva lepingu, mille kohaselt TTÜ ja IT Kolledž 2017. aasta 1. augustil ühinevad. IT Kolledži kaubamärk säilib, kolledž hakkab kuuluma TTÜ IT teaduskonna koosseisu.

Fotod: Joel Kivi