TTÜ IT Kolledž kuulub TTÜ infotehnoloogia teaduskonna koosseisu.

TalTech IT-teaduskond ja IT Kolledž kutsuvad robootikafestivalile Robotex

30. nov. 2018  Teated tudengitele Uudised

Planeedi suurim robootikafestival Robotex International toimub 30. novembrist kuni 2. detsembrini Eesti Näituste messikeskuses Tallinnas. 18. korda toimuva Robotexi südameks on põnevust pakkuvad robootikavõistlused. Tehnoloogia uusimate arengutega saab tutvuda tehnoloogianäitusel ning lisaks on suurepärane võimalus osaleda mitmetes praktilistes töötubades.

TÖÖTOAD

TalTech IT-teaduskond ja TalTech IT Kolledž korraldavad koostöös K-SPACE MTÜ-ga viis sumorobotite programmeerimise töötuba, kuhu on oodatud kõik huvilised alates 10. eluaastast. Töötuba lõpeb sumorobotite turniiriga, kus sumorobotid jõudu katsuvad.
Sumorobotite programmeerimise töötoad toimuvad B-hallis, II korrusel, ruumis nr 4:
• Reedel, 30.11 kell 14:00-15:30 ja kell 16:00-17:30
• Laupäeval, 1.12 kell 10:00-11:30
• Pühapäeval, 2.12 kell 12:00-13:30 ja kell 14-15:30
Vajalik on eelnev registreerimine Robotexi veebis ning vabade kohtade olemasolul on võimalik ka kohapeal töötoaga liituda.
Kokku korraldab TalTech Robotexil kolme päeva jooksul 24 põnevat töötuba, kus tegevust jagub lastele, noortele ja ka vanematele.
Töötubade AJAKAVA.

KORVPALLI ROBOTID

TalTechi IT-teaduskonda esindavad Robotexi korvpalli võistlusel kaks K-SPACE MTÜ-s valminud korvpallirobotit „Neve“ ja „Zoidberg“. Tegemist on Robotexi ühe raskeima võistlusega.

„Neve“ ja „Zoidberg“ on staažikad Robotexil osalevad robotid, mis on sündinud tõeliste robootika entusiastide poolt. Nende seas on mitmed endised ja praegused IT Kolledži tudengid ning vilistlased, kes on tegevad IT Kolledži Robootikaklubist väljakasvanud K-SPACE`is (https://k-space.ee/).

Robotite korvpallivõistlus toimub Robotexil pühapäeval, 2. detsembril algusega kell 10:30. Korvpalli finaalid algavad kell 16:00, millele järgneb autasustamine.
Loe lähemalt võistluse ja reeglite kohta SIIT.
Võistluste AJAKAVA.

Tule kohale ja ela korvpalli robotitele kaasa!

KÜBERTALENTIDE VÕISTLUS “CyberSecurity meets Robotex”

Kui te veel ei tea, mis on küber, siis on viimane aeg see mõiste endale selgeks teha. Küberruum muutub aina enam meie igapäeva elu osaks ning me ei oskagi seda enam märgata. Kuid kahjuks ei märka me ka sellega kaasnevaid ohte – sest keegi ei õpeta meid kaitsma ennast ruumis, mis on loodud paindlikkust ja avatust silmas pidades, mitte turvalisust ja töökindlust.

Sellel aastal on küberkaitse võistlused esmakordselt Robotexil. Omavahel panevad oma oskused ja nutikuse proovile 27 üldharidus- ja kutsekoolide meeskonda, kes on eelnevalt läbinud KüberPähkli koolivooru ning parimad on saanud edasi Robotexile.
Võistlus “CyberSecurity meets Robotex” toimub pühapäeval kell 11.00-13.00 D-hallis.
Lisaks meeskondade võistlustele toimub ka publikuvõistlus – mis tutvustab kübermaailma turvalisusega seotud teemasid!

TEHNOLOOGIANÄITUS

Robotexil saab sel aastal näha ka tehnikaülikooli tehnoloogisaavutusi nagu Iseauto, TalTechi tudengisatelliit ja tudengivormel. TalTechi boksi leiab Robotexil peahallis – sellest mööda vaadata pole võimalik!

Loe lisaks:
TalTech näitab Robotexil tehnoloogia tippsaavutusi

Robotexil saab TalTechi töötubades ehitada roboteid, programmeerida ja valmistada päikesepaneeli

„CyberSecurity meets Robotex“

Üldharidus- ja kutsekoolide parimad kübertalendid võistlevad “CyberSecurity meets Robotex” võistlusel

Kohtumiseni Robotexil!