TTÜ IT Kolledž kuulub TTÜ infotehnoloogia teaduskonna koosseisu.

2007

30. novembril saavutas IT Kolledži võistkond Diablo robotivõistlusel Robotex 2007 tihedas rebimises teise koha. Võidukasse võistkonda kuulusid IT Kolledži esimese kuruse tudeng Katrin Kibbal ning teise kursuse tudengid Hendrik Tõnsau ja Tõnis Tiitsaar.

29. novembrist kuni 1. detsembrini osales IT Kolledž noorte infomessil Teeviit 2007

4. detsembril toimus IT Kolledži avalike loengute sarjas neljateistkümnes loeng. Maailma ühe juhtiva viirusetõrjelabori F-Secure infoturbe tippspetsialist Mikko Hyppönen pidas loengu teemal “Küberkuritegevusest meie ümber ning sellest kuidas infoturbe laborid maailmas selle vastu võitlevad“

11. oktoobril toimus IT Kolledži avalike loengute sarjas kolmeteistkümnes loeng. Oracle tippspetsialistid Marcin Odrowaz-Sypniewski ja Janusz Naklicki pidasid loengu teemal “Entrepreneurs & Innovators, is there a place for them in global companies?”

10. oktoobril algas Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu (ITL) poolt algatatud ettevõtjate ja ülikoolide ühisprojekti IT hariduse populariseerimine raames ITL Roadshow 18-sse Eesti gümnaasiumisse, kus osalesid ka IT Kolledži tudengid.

5. oktoobril alustas IT Kolledžis teist aastat õppetööd rühm IT süsteemide administreerimise õppekava e-tudengeid. Nii nagu ka eelneval aastal, pürgis e-kaugõppesse rekordarv inimesi. Kui 2006. aastal võeti 25 prognoositud üliõpilase asemel vastu 42, siis aasta hiljem alustas arvuti teel kõrghariduse omandamist juba 71-liikmeline rühm.

15. septembril algas vastuvõtt arvutialal töötavate inimeste seas populaarsele internetipõhisele rakenduslikku kõrgharidust pakkuvale IT süsteemide administreerimise erialale. Rektor Kalle Tammemäe sõnul on IT Kolledži poolt 2006. aastal ellukutsutud õppevorm, kus 75% õpingutest, suhtlusest ja testidest läbitakse üle interneti, leidnud üle 25 aastaste töötavate inimeste seas väga hea vastuvõtu.

31. augustil alustas IT Kolledž kaheksandat õppeaastat.

26. juunil algas sisseastumisavalduste vastuvõtt, kus esmakordselt oli noortele välja pakkuda 100 riigi poolt finantseeritud õppekohta. Lisaks ootab hoolsamaid sisseastujaid kolme Eesti atraktiivsema tööandja – EMT, Hansapanga ja Skype töökohatagatis. IT Kolledži rektori Kalle Tammemäe sõnul näitab see seda, et koolil on tugev renomee nii riigi kui erasektori silmis.

15. juunil toimus viienda lennu pidulik lõpuaktus Rahvusooper Estonia teatrisaalis, kus IT Kolledži rektor Kalle Tammemäe andis üle diplomid 70 lõpetajale IT süsteemide administreerimise, IT süsteemide arenduse ja Infosüsteemide analüüsi erialadel. Kolm lõpetajat – Aleksei Feltin, Eero Jaakre ja Epp Luuk – lõpetasid IT Kolledži cum laude.

21. mai avaliku loengu peaesineja oli Skype disainer Duncan Lamb, kes oma ettekandes “Rääkides arvutitega: lühilood kasutusmugavusest, suhtlusest ja Skype’i disainimisest” keskendus sellele, kuidas aidata inimesi masinatega suhtlemisel. Samuti tõi Lamb mitmeid näiteid töötavatest lahendustest ja lähenemistest, mida lihtsalt ei võeta omaks, illustreerides kõike oma rikkaliku insiderikogemusega Skype‘i arendamise vallas. Lisaks esines lühema kaasettekandega „Kõvad kasutajaliidesed“ tööstusdisainer Tiit Liiv (Artec Group OÜ) keskendudes füüsilistele kasutajaliidestele.

17. mail tähistas IT Kolledž traditsioonilise tordisöömisega oma 7. sünnipäeva.

3.mail sai nurgakivi IT Kolledži uus õppehoone Mustamäel. Nurgakivi asetasid haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas, Eesti Infotehnoloogia SA juhatuse esimees Toomas Sõmera, IT Kolledži rektor Kalle Tammemäe, AS Facio Ehituse juhatuse esimees Toomas Tromp ja IT Kolledži üliõpilasesinduse esimees Mart Loorits.

21. märtsil toimus IT Kolledžis järjekordne Uudishimupäev koolinoortele.

7. märtsil algas juba kolmandat aastat IT Kolledži Robootikaklubi, Microsofti, ja DHLi ühine heategevusprojekt, mille eesmärk on koguda annetajatelt kasutatud arvuteid, et need erivajadustega laste jaoks töökorda seada.

26.-27. veebruaril toimusid IT Kolledžis seitsmendad Baltimeremaade võrgustiku päevad ja esmakordselt konverentsivormis tiitliga: “1st International Conference on Strategic Development of the Baltic Sea Region”. Konverentsist võtsid osa Eesti, Leedu, Läti, Saksamaa, Soome, Taani ja Venemaa esindajad ülikoolidest, rakenduskõrgkoolidest ning teistest haridus- või teadusasutustest, kokku üle 50 osaleja. Eestist oli käesoleval konverentsil esindatud IT Kolledž, Tallinna Ülikooli Kehakultuuriteaduskond ja Lääne-Virumaa Kutsekõrgkool.

6. veebruaril kinkis statistikatarkvaratootja SPSS IT Kolledžile ühe 26 kohalise klassilitsentsi maalilma juhtiva andmeanalüüsi tarkvara SPSS kasutamiseks õppetöös. Toetuse väärtus on enam kui 2,5 miljonit krooni.

23. jaanuaril paigaldati veebikaamera IT Kolledži uue õppehoone valmimisprotsessi jälgimiseks