TTÜ IT Kolledž kuulub TTÜ infotehnoloogia teaduskonna koosseisu.

2014 sügissemester Kreekas

Minu kogemus!

Mina käisin Erasmus+ programmiga Kreekas, täpsemalt Kreeta saarel. Ma soovitan kõigile, kellel on vähegi tahtmist tundma õppida teistsugust kultuuri, minna Erasmus programmiga vahetusüliõpilaseks. Algul oli minu minek veidi keeruline, kuna meie koolist ei olnud varem keegi käinud selles ülikoolis. Seega olin 100% kindel, et lähen, alles 2 nädalat enne oma lendu. Kõik aga laabus suurepäraselt.

Kreeka kultuur on hoopis teistsugune võrreldes Eestiga, mis tähendab, et kogemusi tuli rohkelt. Näiteks on inimestel Kreekas palju rohkem aega ning nad oskavad elu nautida suuremas koguses kui põhja riikides. Vahel muidugi tähendas see segadust kokkusaamistes, sest hilinemine on täiesti tavaline. Näiteks kui alguses ma läksin kokkusaamisele kohale täpselt öeldud ajaks, siis hiljem tuletas mulle sõber meelde, et kokkusaamine toimub Kreeka aja järgi, mitte Eesti. See oli väga hea meeldetuletus, mis pani mind naerma.
Kuid kui teistel on aega, siis on ka sinul rohkem aega. Oskus elu rohkem nautida on kindlasti üks lisaväärtusi, mis mulle mu Erasmuse kogemus juurde andis.

 

Ma elasin kesklinnale väga lähedal ja mitte ühiselamus, see andis mulle võimaluse kergemini ringi liikuda. Muidugi oli aga kooli minek selle võrra raskem. Kreeka liiklus on väga segane, mis tähendab, et vihmasel päeval ja teatud kellaaegadel võis kooli minek võtta bussiga rohkem kui tund aega. Päikselisel päeval ja teistel kellaaegadel aga vahel hoopis ainult 15-20 minutit. Bussidel pole ka kindlat graafikut. Ma lihtsalt läksin bussipeatusesse ja ootasin, millal järgmine buss tuleb.

Lisaks sellele sain tuttavaks nii kohalikega kui ka teiste Erasmuslastega igalt poolt Euroopast. Osad nendest jäävad kindlasti elus pikaajalisteks sõpradeks, kuna koos läbielatud kogemusi on niivõrd palju. Erasmus programmi kaudu ei õpi sa mitte tundma ainult seda kultuuri, mis keskkonda sa läksid, vaid ka kõiki teisi, mille esindajad on sinuga samas koolis või samas linnas õppimas.

 

Kreekas olemine andis mulle võimaluse tutvuda Kreeka suuremate ja väiksemate linnadega ning samuti lähiriikidega. Näiteks külastasin Küprost ning Türgit.

Ma ei vahetaks oma Erasmus programmi kaudu saadud kogemust mitte millegi muu vastu. Kindlasti on see üks suurimaid õpetusi ning naudinguid.

Anna Carina Vainola
IT Kolledži IT süsteemide arenduse tudeng
2014/2015 õppeaasta sügissemestril õpingutel Kreeta kõrgkoolis Kreekas