TTÜ IT Kolledž kuulub TTÜ infotehnoloogia teaduskonna koosseisu.

2015 sügissemester Saksamaal

Minu Erasmus+ semester toimus Saksamaal, Kielis ning see oli vinge!
Veetsin seal ühe semestri, 2015 aasta septembrist kuni 2016 aasta veebruarini. Kohtasin sama programmiga sinna õppima suundunud prantsuse, hiina, rootsi, soome, läti ning hispaania noori.
Terve septembrikuu oli pühendatud grupina aja veetmisele, intensiivselt saksa keele omandamisele ning üksteise tundmaõppimisele. Semestri vältel käisime nii lektorite, kui ka üksteise eestvedamisel Saksamaad avastamas ja ka Amsterdamis. Õppisime tundma Saksamaa baarikultuuri ning ööelu.
Samas ei tasu arvata, et õppimisel oleks Erasmuse õpingute juures väike roll mängida. Eriti veel, kui valitakse õppekeeleks võõrkeel, mis pole inglise keel. Minu jaoks oleks olnud inglise keeles õppimine väga palju kergem, kuid läksin vahetussemestrile just eesmärgiga intensiivselt enda saksa keelega tegeleda ning seda arendada. Kindlasti aitas keele omandamisele kaasa väga suurel määral see, et elasin terve selle aja kommuuni-stiilis ühiselamus, mis ongi spetsialiseerunud Põhja-Euroopa ja Saksamaa tudengite majutamisele. Teisisõnu sain igapäevaselt nii köögis, elutoas, raamatukogus kui ka baaris (jah, ühiselamus oli ka baar!) oma saksa keelt praktiseerida ning mis kõige tähtsam – sellest polnud pääsu.
Ühelt poolt paneb vahetussemester su paratamatult proovile nii keeleliselt kui ka kultuuri poolest. Teisalt annab see hindamatu kogemustepagasi, tutvused, suured sõbrad ning mälestused. Kui võtta arvesse, et õpingute läbimise eest makstakse ka koralikku stipendiumi (millega on tõesti võimalik ära elada ning ka vahetevahel väljas käia – testitud!) ja IT Kolledžisse tagasi tulles on võimalus ka õpinguid ühe- või kahe semestri võrra pikendada vastavalt vajadusele, siis ma ei näe põhjust, miks selline võimalus kasutamata jätta.

Pilt_1 Pilt_2

Mõned näpunäited:
Kas üks või kaks semestrit? Kaks semestrit on parem kui üks, eriti kui soovid keeleoskust parandada.
Aga mis mu õppekavast saab? IT Kolledži õppejõud on reeglina väga vastutulelikud ning kui on näha, et tudeng soovib õppida, siis pole probleemiks ka mõne eeldusaine puudumine.
Kas mul tuleb 1001 ankeeti täita? Ei ning ja – nii külaliskooli kui ka IT Kolledži välisõpingute koordinaatoritega saad Sa suureks kirjasõbraks, kuid tegelikkuses pole asi midagi hullu.
Kas stipendiumiga tuleb välja? Jah, aga loomulikult oleneb see ka kulutamisharjumustest.
Aga kui mul on veel kahtlusi? Kirjuta mulle: martin@martinifoto.eu ning kaotame need!

Martin Kraus
IT Kolledži IT süsteemide administreerimise tudeng
2015/2016 õppeaasta sügissemestril õpingutel Saksamaal