TTÜ IT Kolledž kuulub TTÜ infotehnoloogia teaduskonna koosseisu.

Maailmas tunnustatud infoturbe tippspetsialist Mikko Hyppönen peab IT Kolledžis avaliku loengu

10. mai 2010  Avalikud loengud Uudised

11. mail kell 15:00 toimub IT Kolledži avalike loengute sarjas kahekümne kolmas loeng. Maailma juhtiva infoturbetarkvara tootja F-Secure viirusetõrje laborite juht Mikko Hyppönen peab loengu teemal “Viimaseid näiteid küberkuritegelikust maailmast“.

IT Kolledži rektori Kalle Tammemäe sõnul on infoturbe maailma tippguru Mikko Hyppönen Eestis väga oodatud külaline kuivõrd turbeküsimused on tõestatult missioonikriitilised nii iga organisatsiooni kui üksikisiku vaates. „Meil on hea meel kuulda uusimatest arengutest turbevaldkonnas vahetult tippklassi turbetarkvara tootva firma juhtivalt arendajalt ja ideoloogilt“, sõnas Tammemäe.

“Hyppöneni näol on tegemist väga kogenud esinejaga infoturbe teemadel. Tema ettekanded sisaldavad viimaseid näiteid küber-kuritegelikust maailmast ning huvitavaid intsidente, mis panevad ka kõige hoolimatuma inimese mõtlema infoturbe tarkavara vajalikkusest personaalarvutis“, ütles F-Secure edasimüügi juht Raido Orumets ja lisas, et “kindlasti ei saa tegemist olema “tavalise loenguga“, vaid kuulajad saavad sellest tõelise elamuse“.

Ettekanne on inglise keeles ja loeng toimub IT Kolledžis, aadressil Raja 4C, Tallinn.

Huvilistel palutakse registreerida e-posti (malle@itcollege.ee) või telefoni (6285 800) teel. Loengust toimub ka reaalajas videoülekanne, mida on võimalik jälgida IT Kolledži kodulehel.

Mikko Hyppönen on maailma juhtiva infoturbetarkvara tootja F-Secure viirusetõrje laborite juht ning ta on valitud maailma 50 kõige tähtsama Internetiga seotud isiku hulka (ajakiri PC World märts 2007. a.). Ta on nõustanud infoturbe alal erinevaid USA, Euroopa ning Aasia valitsusasutusi ning esineb pidevalt maailma olulisematel infoturbe alastel seminaridel. Tema artikleid on avaldanud sellised ülemaailmse levikuga ajakirjad nagu Scientific American, Foreign Policy ja Virus Bulletin.

Mikko Hyppönen omab “Computer Virus screering” patenti (US patent 6,577,920). Lisaks arvutiturvalisuse küsimustele tegeleb ta vanade videomängude ning mänguautomaatide kogumise ja taastamisega.

IT Kolledži avalike loengute sarjas esinevad silmapaistvad praktikud ja teoreetikud infotehnoloogia ja telekommunikatsiooni vallast eesmärgiga tutvustada nii tudengitele kui laiemale avalikkusele info- ja telekommunikatsiooni tehnoloogia olulisi kontseptsioone, arenguid ja teooriaid. Loengud ei ole mõeldud firma või toote tutvustusena ega marketingiüritusena. Üritused on tasuta ja avatud kõigile soovijatele. Hiljem on võimalik jälgida loengu salvestust ka Interneti kaudu (www.itcollege.ee).

IT Kolledž on Eesti Infotehnoloogia Sihtasutuse (EITSA) poolt 2000. aastal loodud mittetulunduslik rakenduslik erakõrgkool, mis annab rakenduslikku kõrgharidust IT süsteemide arendamise, IT süsteemide administreerimise, infosüsteemide analüüsi ja tehnosuhtluse erialadel. Kokku õpib 2009/2010 õppeaastal IT Kolledži neljal õppekaval päevases, õhtuses ja kaugõppes 751 tudengit, nendest 355 riigieelarvelistel õppekohtadel. Seitsme aasta jooksul on IT Kolledžist suundunud Eesti IT tööjõuturule 347 IT spetsialisti.

Lisainfo:

Carol Ojasoo, turundusjuht
Eesti Infotehnoloogia Kolledž
Tel: +372 6285 817
Mob: +372 5263 151
Skype: carolojasoo
E-post: carol.ojasoo@itcollege.ee

Registreerimine:
Malle Tragon
Tel +372 6285 800
E-post: malle@itcollege.ee