TTÜ IT Kolledž kuulub TTÜ infotehnoloogia teaduskonna koosseisu.

IT Kolledži õppejõud räägivad IT turvalisusest

Teisipäeval, 11. veebruaril 2014 algusega kell 10:00, rahvusvahelisel Turvalise Interneti päeval räägivad IT Kolledži õppejõud Margus Ernits ja Kaido Kikkas kõigile huvilistele IT turvalisusest.

IT Kolledži õppejõud soovivad Turvalise Interneti päeval iga arvuti ja interneti kasutaja tähelepanu juhtida enda ja oma lähedaste käitumisele ja turvalisusele küberruumis.

„Loengus tuleb käsitlemisele palju näiteid elust enesest, kus igaüks saab aru kui väikesed vead võivad viia katastroofini,“ tutvustas IT Kolledži õppejõud Margus Ernits.

„Itimehed armastavad visata nalja “tihendist klaviatuuri ja tooli vahel”. Eks see natuke ülbevõitu ole, aga paraku on siin suur annus tõtt – väga paljud probleemid saavad alguse inimestest ning siis ei aita ka hea tehnika,“ tõdes IT Kolledži õppejõud Kaido Kikkas ja lisas, et sellistest lugudest ta soovibki loengus rääkida.

Loeng toimub IT Kolledži õppehoones Mustamäel, Raja 4C, Tallinn, auditooriumis 316, kell 10:00-12:00.

Huvilistel palume eelnevalt registreeruda SIIN.

Loengust ei toimu otseülekannet ega salvestust.

„Targalt Internetis“ projekti raames toimub samal päeval, 11. veebruaril, kell 9:30-16:00 Meriton Hotell Tallinna Konverentsikeskuses Turvalise Interneti päeva konverents „Nutikalt netis – hoia ennast ja oma raha!“, kus võetakse luubi alla erinevad IT- ja mobiilsideteenused ning pakutakse lahendusi küsimusele, kuidas turvaliselt tarbida internetiteenuseid. Lisainfo: www.targaltinternetis.ee

Turvalise Interneti päeva tähistamise traditsioon sai alguse 2004. aastal ning kokkuleppeliselt on selleks päevaks veebruari teise nädala teisipäev. Euroopas kavandab ja koordineerib Turvalise interneti päeva tähistamist INSAFE võrgustik, kuhu kuuluvad Euroopa 30 riigi Turvalise interneti keskust. Eesti liitus INSAFE võrgustikuga 2010. aasta septembris, kui käivitus Eesti turvalise interneti keskuse projekt „Targalt internetis“. Projekti viivad Euroopa Komisjoni kaasrahastusel ellu Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutus, MTÜ Lastekaitse Liit, Politsei- ja Piirivalveamet ja Lasteabi telefon 116111.

Eesti Infotehnoloogia Kolledž on 2000. aastal loodud mittetulunduslik rakenduslik erakõrgkool, mida haldab Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutus. IT Kolledžis on võimalik omandada rakenduslik kõrgharidus õppekavadel IT süsteemide administreerimine, IT süsteemide arendus ja Infosüsteemide analüüs. Kokku õpib IT Kolledži päevases, õhtuses ja kaugõppes üle 900 õppuri. IT Kolledžist on suundunud Eesti IT tööjõuturule 649 IT spetsialisti.

 

Lisainfo:

Marje Meenov, IT Kolledži turundusjuht
Tel +372 6285 817
E-post: marje.meenov@itcollege.ee
www.itcollege.ee