TTÜ IT Kolledž kuulub TTÜ infotehnoloogia teaduskonna koosseisu.

IT Kolledži meemitehnoloogia vastavatud laboris töötatakse välja tehisnõmeduse algoritmi

IT Kolledžis käivitatud IT-juhmimise magistriõppest saadud väärtuslikke kogemusi kasutades on nüüd asutud välja töötama uudset algoritmi – tehisnõmedust (artificial unintelligence). Kuna Internetis on kõikvõimalike totruste, mõttetuste ja muu tühikommunikatsiooni osakaal iga päevaga kasvamas, siis muutub järjest pakilisemaks ka vajadus vastavaid protsesse automatiseerida. Muuhulgas on kavas tehisnõmedust rakendada kasutaja e-postiaadressi sisestamiseks kõikvõimalikel veebilehtedel, meilimanuste avamisel, Nigeeria kirjadele vastamisel, Like-ide massjagamisel erinevates Facebooki turunduskampaaniates ning kutserdamisel veebiportaalides.

“Olen täiesti üllatunud!” sõnas algoritmi ühe varajase prototüübi testimisel osalenud Mati. “Suhtlesin algoritmiga ja pidasin teda vastuste järgi täiesti reaalseks inimeseks. Mõtlesin veel, et sihukest tohmanit pole tükk aega kohanud…”.

Tulemused võimaldavad ennustada, et algoritm on suuteline läbima Turingi testi lähema aasta jooksul. Ainsa suurema riskitegurina võib ette näha ohtu Facebooki ruumi lõppemiseks.

 

Lisainfo:
IT Kolledž
Raja 4C, Tallinn

01.04.2013 IT Kolledž avab Eestis uudse IT juhmimise magistriõppekava