TTÜ IT Kolledž kuulub TTÜ infotehnoloogia teaduskonna koosseisu.

Infoturbe tippspetsialist Mikko Hyppönen peab IT Kolledžis avaliku loengu

Mikko Hyppönen http://mikko.hypponen.com/

13. oktoobril 2015 kell 12.00 peab IT Kolledžis avaliku loengu maailmas tunnustatud infoturbe ekspert Mikko Hyppönen, kelle ettekanded sisaldavad alati rohkelt näiteid päevakajalistest infoturbe intsidentidest ning sündmustest, mis on seadnud ohtu internetikasutajate privaatsuse. Loengut modereerib Baltic Computer Systems AS juhataja Ants Sild.

„Hyppöneni peetakse maailmas infoturbe rokkstaariks. Ta on väga kogenud esineja ning tema ettekannete sisu ei ole tehniliselt keeruline, mis pahatihti antud valdkonna ettekannetes kipub olema. Elulised näited viirusetõrjelabori avastustest, igapäevased ohud arvutikasutajatele ning põnev ülevaade küberkuritegelikust maailmast on garanteeritud,“ sõnas F-Secure tugikeskuse juht Raido Orumets ja lisas, et kindlasti ei saa tegemist olema tavalise loenguga, kuulajad saavad sellest tõelise elamuse.

„Eesti Infotehnoloogia Kolledžil on heameel juba kolmandat korda koostöös Baltic Computer Systems AS-ga võõrustada maailma infoturbe tippspetsialist Mikko Hyppöneni,“ ütles Eesti Infotehnoloogia Kolledži rektor Tiit Roosmaa. „Ma olen kindel, et nii meie üliõpilastel, õppejõududel kui ka kõigil kuulajatel on väga huvitav ja arendav kuulda infoturbe tippspetsialisti ülevaadet tänasest olukorrast ja trendidest infoturbe valdkonnas,“ lisas Roosmaa.

Mikko Hyppönen on maailma juhtiva infoturbetarkvara tootja F-Secure viirusetõrje laborite juht ning ta on valitud maailma 50 kõige tähtsama Internetiga seotud isiku hulka (ajakiri PC World märts 2007). Ta on nõustanud infoturbe alal erinevaid USA, Euroopa ning Aasia valitsusasutusi ning esineb pidevalt maailma olulisematel infoturbe alastel seminaridel. Tema artikleid on avaldanud sellised ülemaailmse levikuga ajakirjad nagu Scientific American, Foreign Policy ja Virus Bulletin.
Mikko Hyppönen omab “Computer Virus screering” patenti (US patent 6,577,920). Lisaks arvutiturvalisuse küsimustele tegeleb ta vanade videomängude ning mänguautomaatide kogumise ja taastamisega.

Avalik loeng on inglise keeles ja toimub IT Kolledži õppehoones Mustamäel, Raja 4C, auditooriumis 314.

Avalikust loengust toimub ka otseülekanne IT Kolledži kodulehel www.itcollege.ee.

Liitu avaliku loenguga Facebookis: www.facebook.com/events/165196947151538/

IT Kolledži avalike loengute sarjas esinevad silmapaistvad praktikud ja teoreetikud info- ja kommunikatsioonitehnoloogia valdkonnast eesmärgiga tutvustada nii tudengitele kui laiemale avalikkusele info- ja kommunikatsioonitehnoloogia olulisi kontseptsioone, arenguid ja teooriaid. Loengud ei ole mõeldud ettevõtte või toote tutvustusena ega marketingiüritusena. Üritused on tasuta ja avatud kõigile soovijatele (www.itcollege.ee/avalikud-loengud/).

Eesti Infotehnoloogia Kolledž on 2000. aastal loodud rakenduskõrgkool, mida haldab Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutus (HITSA). IT Kolledžis on võimalik omandada rakenduslik kõrgharidus õppekavadel IT süsteemide administreerimine, IT süsteemide arendus, Infosüsteemide analüüs ja alates 2015. aasta sügisest uuel ingliskeelsel õppekaval Cyber Security Engineering (Küberturbe tehnoloogiad). Kokku õpib IT Kolledži päevases, õhtuses ja kaugõppes üle 960 õppuri. IT Kolledžist on suundunud IT tööjõuturule 791 IT spetsialisti.

SALVESTUS: Mikko Hyppöneni avalik loeng IT Kolledžis

Lisainfo:

Raido Orumets, müügi- ja turundusjuht
Baltic Computer Systems AS
F-Secure tugikeskus juht
Tel +372 680 6888
Mob +372 5333 0144
E-post: Raido.Orumets@bcs.ee
www.bcs.ee

Marje Meenov, turundusjuht
Eesti Infotehnoloogia Kolledž
Raja 4C, 12616 Tallinn
Tel +372 6285 817
E-post: marje.meenov@itcollege.ee
www.itcollege.ee

www.facebook.com/itcollege.ee
twitter.com/itcollege_ee
www.youtube.com/estonianitcollege

Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutus
www.hitsa.ee