TTÜ IT Kolledž kuulub TTÜ infotehnoloogia teaduskonna koosseisu.

Küberolümpia võitja Jaanus Kääp jagab avalikul loengul turvavigade leidmise nõkse

Neljapäeval, 19. novembril kell 15.00 peab Küberolümpia võitja Jaanus Kääp IT Kolledžis tasuta avaliku loengu. Olümpiavõitja jagab maailmakuulsatelt infoturbe konverentsidelt saadud teadmisi ning räägib turvavigade leidmisest ja selle oskuse arendamisest.

Väga heaks arvutisüsteemide kaitsjaks saab vaid siis, kui olla kursis ka võimalike ründajate tegutsemismustritega. Et tudengitel oleks võimalus oma oskused proovile panna ja uusi teadmisi hankida, toimus 2015. aasta kevadel Küberolümpia, kus 8-tunnise võistluse jooksul pandi Eesti Kaitseväe küberharjutusväljal proovile osalejate tehnilised teadmised ja praktilised oskused arvutisüsteemide kaitsmisel. Esimese Küberolümpia korraldasid Hariduse Infotehnoloogia SA, Kaitseministeerium, Eesti Infotehnoloogia Kolledž ja Vequrity OÜ ning selle võitis Eesti Infotehnoloogia Kolledži IT süsteemide arenduse teise kursuse tudeng ja Clarified Security andmeturbeekspert Jaanus Kääp.

Peaauhind oli osalemine mainekal „Black Hat Europe 2015“ infoturbe konverentsil Amsterdamis. Avalikul loengul jagab olümpiavõitja Jaanus Black Hat Europe´il ja Defcon konverentsil esitatud huvitavamaid turvavigade leidmise nõkse ja räägib turvavigade leidmise oskuste rakendamisest nii Küberolümpial kui mujal. Loeng toimub inglise keeles.

2015. aastal oli esmakordselt võimalik IT Kolledžisse sisseastumisel saada üks lisapunkt küberkaitsevõistlusel Küberolümpia I-III koha saavutamise eest.

Avalik loeng toimub IT Kolledži õppehoones Mustamäel (Raja 4C, auditoorium 316). Liitu avaliku loenguga Facebookis: https://www.facebook.com/events/1645832179012356/.

SALVESTUS: Jaanus Kääp`i avalik loeng IT Kolledžis

Lisainfo:

Marily Hendrikson
IT Akadeemia programmijuht
Hariduse Infotehnoloogia SA
tel +372 523 8494
marily.hendrikson@hitsa.ee