TTÜ IT Kolledž kuulub TTÜ infotehnoloogia teaduskonna koosseisu.

Küberolümpia võitja räägib tänasel avalikul loengul turvavigadest ja nende leidmisest

Täna, 19. novembril kell 15.00 peab Küberolümpia võitja Jaanus Kääp IT Kolledžis tasuta avaliku loengu, jagades maailmakuulsatelt infoturbe konverentsidelt saadud teadmisi ning rääkides turvavigade leidmisest. Loengust toimub otseülekanne IT Kolledži kodulehel.

2015. aasta kevadel korraldasid Hariduse Infotehnoloogia SA, Kaitseministeerium, Eesti Infotehnoloogia Kolledž ja Vequrity OÜ esmakordselt küberkaitse teemalise võistluse Küberolümpia. Kaheksatunnise võistluse jooksul pandi Eesti Kaitseväe küberharjutusväljal proovile tudengite tehnilised teadmised ja praktilised oskused arvutisüsteemide kaitsmisel. Küberolümpia võitis Eesti Infotehnoloogia Kolledži IT süsteemide arenduse kolmanda kursuse tudeng ja Clarified Security andmeturbeekspert Jaanus Kääp. Peaauhind oli osalemine mainekal „Black Hat Europe 2015“ infoturbe konverentsil Amsterdamis.

Avalikul loengul jagab olümpiavõitja Jaanus kahelt mainekalt infoturbe konverentsilt – Black Hat Europe ja Defcon – kogutud teadmisi ning õpetab, kuidas neid arvutisüsteemide kaitsmisel rakendada. “Loengus selgitan, kuidas võiks Küberolümpia laadsetele küberõppustele läheneda hoopis ründaja seisukohalt, sest heaks arvutisüsteemide kaitsjaks saab vaid siis, kui ollakse kursis ka ründajate tegutsemismustritega.“

Avalik loeng toimub IT Kolledži õppehoones Mustamäel (Raja 4C, auditoorium 316) 19.11.2015 kell 15.00. Avaliku loengu otseülekannet saab jälgida: SIIN. Loeng toimub inglise keeles.

Järgmise Küberolümpia info avaldatakse IT Akadeemia kodulehel http://studyitin.ee/.

SALVESTUS: Jaanus Kääp`i avalik loeng IT Kolledžis

Lisainfo:

Marily Hendrikson
IT Akadeemia programmijuht
Hariduse Infotehnoloogia SA
tel +372 523 8494
marily.hendrikson@hitsa.ee

Teate edastas:
Laura Vetik
Kommunikatsioonispetsialist
Hariduse Infotehnoloogia SA
tel: 6510106 | 5507255
laura.vetik@hitsa.ee
www.hitsa.ee