TTÜ IT Kolledž kuulub TTÜ infotehnoloogia teaduskonna koosseisu.

SMITi infoturbeosakonna juhataja Tiit Hallas peab küberturvalisuse kuu raames IT Kolledžis avaliku loengu krüptograafiast

Tiit Hallas18. oktoobril 2016 kell 13.00 peab IT Kolledžis küberturvalisuse kuu raames avaliku loengu krüptograafiast IT Kolledži X lennu vilistlane, Siseministeeriumi infotehnoloogia- ja arenduskeskuse (SMIT) infoturbeosakonna juhataja Tiit Hallas.

Krüptograafia kõlab kui müstiline ning samas keeruline maailm, mis väga paljusid IT maailmas töötavaid inimesi või eriala õppivaid tudengeid igapäevaselt puudutab, ent millest vähesed aru saavad. Avalik võti, sertifikaat, krüpteerimine ja digitaalallkirjastamine on vaid mõned olulised märksõnad. Mida annab veebilehele sertifikaat? Miks Mobiil-ID-ga CDOC-i lahti ei saa? Kuidas ID-kaardile krüpteerimine käib? Mis asi on PKI ja kuidas see töötab?

Tiit Hallase avaliku loengu peamine eesmärk ongi keeruline maailm inimkeeles lahti seletada ja vastata erinevatele teemaga haakuvatele küsimustele. Tiit räägib krüptograafiaga seotud terminitest, kirjeldab üldisel tasemel krüptograafia tööpõhimõtteid ning vajadust, kuidas krüptograafia infoturbe tagamisele kaasa aitab. Tiit on lubanud, et toob keeruka sisu kuulajateni võimalikult lihtsalt ning arusaadavalt.

Tiit Hallas on nii era- kui avalikus sektoris tegelenud infoturbega üle kaheksa aasta ja tal on tagataskus nii praktiline kui teoreetiline erialane kogemus. Tiit omandas esimese kõrghariduse IT Kolledžis infosüsteemide arendajana ning sai eelmise aasta kevadel Tallinna Tehnikaülikoolist magistrikraadi küberkaitse erialal. Lisaks mitmetele loengutele ja infoturbe teemalistele ettekannetele tegeleb Tiit infoturbega igapäevaselt SMITi infoturbeosakonna juhina, kus tal tuleb lisaks inimeste juhtimisele tegeleda just praktiliste infoturbeprobleemide lahendamisega.

Avalik loeng toimub IT Kolledži õppehoones Mustamäel, Raja 4C, auditooriumis 314.

Avalikust loengust toimub ka otseülekanne IT Kolledži kodulehel www.itcollege.ee.

Liitu avaliku loenguga Facebookis (www.facebook.com/events/1241382599265396/) ja kui Sul on Tiit Hallasele avaliku loengu teemaga seonduvaid küsimusi, võib need kindlasti juba etteruttavalt Facebooki event´i lehele kirja panna. Loomulikult vastab Tiit küsimustele ka ettekande ajal.

IT Kolledži avalike loengute sarjas esinevad silmapaistvad praktikud ja teoreetikud info- ja kommunikatsioonitehnoloogia valdkonnast eesmärgiga tutvustada nii tudengitele kui laiemale avalikkusele info- ja kommunikatsioonitehnoloogia olulisi kontseptsioone, arenguid ja teooriaid. Üritused on tasuta ja avatud kõigile soovijatele (www.itcollege.ee/avalikud-loengud/).

Eesti Infotehnoloogia Kolledž on 2000. aastal loodud rakenduskõrgkool, mida haldab Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutus (HITSA). IT Kolledžis saab omandada rakendusliku kõrghariduse õppekavadel IT süsteemide administreerimine, IT süsteemide arendus, Infosüsteemide analüüs ja ingliskeelsel õppekaval Cyber Security Engineering (Küberturbe tehnoloogiad). Kokku õpib IT Kolledži päevases, õhtuses ja kaugõppes üle 1050 õppuri.

SALVESTUS: Tiit Hallas pidas IT Kolledžis avaliku loengu krüptograafiast

Lisainfo:

Evelin Trink, kommunikatsioonijuht
Siseministeeriumi infotehnoloogia- ja arenduskeskus (SMIT)
Mäealuse 2/1, 12618 Tallinn
Evelin.Trink@smit.ee
Tel +372 5558 4027
www.smit.ee
www.facebook.com/SMIT2008/

Marje Meenov, turundusjuht
Eesti Infotehnoloogia Kolledž
Raja 4C, 12616 Tallinn
Tel +372 6285 817
marje.meenov@itcollege.ee
www.itcollege.ee
www.facebook.com/itcollege.ee
www.facebook.com/estonianitcollege
twitter.com/itcollege_ee
www.youtube.com/estonianitcollege

Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutus
www.hitsa.ee