TTÜ IT Kolledž kuulub TTÜ infotehnoloogia teaduskonna koosseisu.

Õppeprogrammi „Seeds for the Future“ tänavused osalejad on selgunud

Tänavusse juhtiva globaalse tehnoloogiaettevõtte Huawei korraldatavasse õppeprogrammi „Seeds for the Future“ edasipääsenud on selgunud. Programmi raames antakse Eesti tudengitele võimalus külastada Huawei peakorterit Hiinas ning tutvuda sealsete teadlaste tööga.

„Seeds for the Future“ projekt viidi Eestis esmakordselt läbi 2016. aastal, mil Eestist valiti välja viis tudengit, kes said kahenädalase praktikareisi raames võimaluse külastada Hiina Rahvavabariiki, kus nad omandasid Pekingis uusi keele- ja kultuurialaseid teadmisi Hiinast ning said Huawei peakontoris Shenzhenis erinevate kursuste ja praktikate raames täiendada oma teadmisi IKT valdkonnas.

Tänavu kandideeris programmi 135 IKT valdkonna tudengit Tallinna Tehnikaülikoolist, kelle seast 15 parimat valiti järgmisesse, intervjuude vooru, mida viisid läbi Huawei, TTÜ IT teaduskonna ja TTÜ IT Kolledži esindajad.

Intervjuude vooru põhjal valis intervjuukomisjon välja kaheksa parimat tudengit, kes saavad tänavuses „Seeds for the Future“ programmis osaleda. Juba novembrikuus ootab neid tudengeid ees kogemusterohke ja rikkalik õppereis Hiinas:

  1. Margus Sumla
  2. Ando Kiidron
  3. Ruudi Vinter
  4. Mari-Liis Oldja
  5. Anna Grund
  6. Eva Maria Veitmaa
  7. Maria Kroon
  8. Kristjan Reinloo

„Tänavune intervjuude voor tõestas taaskord, kui tugev on IKT valdkonna õppetase Eestis. Programmi pääsenud tudengid on inspireerivad indiviidid ja oma ala talendid. Ma usun, et „Seeds for the Future“ õppeprogramm võimaldab neil oma annet veelgi rohkem arendada ning mul on väga hea meel, et me saame neile seda võimalust pakkuda,“ ütles Huawei Baltikumi avalike suhete ja kommunikatsioonidirektor Aleksandra Romanova.

„Tallinna Tehnikaülikooli infotehnoloogia teaduskonna tudengid on uudishimulikud, globaalselt mõtlevad ja nutikad, ja seetõttu on parimatel ja kiirematel võimalik osaleda Huawei programmis Seeds for the Future 2017. Kuigi Tallinna Tehnikaülikooli IT tudengitele pakuti varasemast rohkem kohti, oli sel aastal väga tihe konkurents. Olen ülikooli õppejõu ning programmijuhina väga tänulik nende võimaluste eest mis aitavad meie tudengitel inspiratsiooni ammutada maailma juhtivate ettevõtete tegemistest ja luua kontakte oma eriala silmapaistvate tudengitega üle maailma,“ ütles Tallinna Tehnikaülikooli tarkvaratehnika magistriõppekava juht Juhan-Peep Ernits.

Huawei on juhtiv IKT lahenduste pakkuja maailmas. Meie eesmärk on rikastada elu ning arendada efektiivsust läbi paremini ühendatud maailma, täites selleks vastutustundliku ettevõtte ja innovaatori rolli infoühiskonnas ning panustades valdkonna arengusse. Kliendipõhisest innovatsioonist ning avatud partnerlusest lähtudes on Huawei loonud laiahaardelise IKT lahenduste portfoolio, mis annab klientidele konkurentsieelise telekommunikatsiooni- ja ettevõtte võrkude, seadmete ning pilvetehnoloogiate vallas. Huawei 180 000 töötajat üle maailma töötavad pühendunult, et luua maksimaalne väärtus telekommunikatsiooni operaatorite, ettevõtete ja tarbijate jaoks. Meie innovaatilisi IKT lahendusi, tooteid ja teenuseid kasutatakse enam kui 170 riigis ja neid kasutab kolmandik maailma rahvastikust. Huawei on 1987. aastal asutatud ettevõte, mis kuulub täies mahus oma töötajatele. www.huawei.com

Lisainformatsioon:
Lilith Tamm
Communiqué
Tel: 53316975
E-post: lilith.tamm@communique.agency

 

Õppereis IT-tudengitele Hiina Rahvavabariiki, taotluse esitamise tähtaeg 16.10.2017

 

Maailmafirmas tulevikutarkust kogumas

IT Kolledži tudengid Uku-Mart Uprus, Karell Veskimeister ja Mariana Maidla käisid 2016. aasta juunis kahenädalasel õppereisil Hiinas ja täiendasid oma teadmisi maailma juhtivas tehnoloogiaettevõttes Huawei.

IT Kolledži tudengite õppereisi muljed pani kirja haridusportaali Koolielu toimetaja Madli Leikop. Artikkel ilmus 2016. aasta oktoobris E-Õppe Uudiskirjas ja haridusportaalis Koolielu.

 

IT Kolledž ja Huawei alustasid koostööd

19. mail 2016 allkirjastasid Eesti Infotehnoloogia Kolledž, Tallinna Tehnikaülikool ning Hiina tehnoloogiaettevõte Huawei vastastikuse mõistmise memorandumi, mis tähistab üliõpilastele suunatud õppeprogrammi „Seeds for the Future“ algust. Lähemalt SIIT.