TTÜ IT Kolledž kuulub TTÜ infotehnoloogia teaduskonna koosseisu.

2015 sügis Madeiral versioon 1

Osalesin Erasmus+ programmis ning õppisin 2015/2016 õppeaasta sügissemestril Portugalis Madeiral.

Sellise sihtpunkti valiku üheks esimeseks põhjuseks oli Eestist suhteliselt palju erinev kliima ja kultuur. Madeira ülikoolist ma enne sinna minekut väga palju ei teadnud, kuid kõik koolid kuhu programmi raames oli võimalik vahetusüliõpilaseks minna tundusid piisavalt kõrge tasemega ja seega olin suhteliselt kindel oma valikus.

Madeira ülikoolis õppides oli probleemiks kindlast see, et õpe toimub portugali keeles, mida ma ei osanud. Samas ei ole see ületamatu takistus, sest kõik õppejõud räägivad suhteliselt hästi inglise keelt ja kõik küsimused saavad alati vastused. Samuti oli võimalik ülikoolis võtta portugali keele kursus.

Vahetusüliõpilaseks olles on kool vaid üks osa saadavast kogemusest. Vähemalt sama oluline on minu silmis teiste riikide üliõpilastega tutvumine ning erinevate kultuuridega tutvumine. Just seetõttu soovitan kindlasti valida elukohaks ühiselamu, sest siis näeb seda erinevate rahvaste kooslust kõige paremini.

Miks valida Madeiral õppimine?
Lisaks õppimisega seonduvale on see väike saar Atlandi ookeanis äärmiselt meeldiv koht kus elada mõnda aega. Eesti mõistes on seal aastaringselt suvi ning ookeanis ujumine peale kooli võib olla igapäevane. Kindlasti sobib Madeira inimesele kes naudib ka looduses käimist, sest seal on väga palju matkaradu kus seltskonnaga päevi veeta. Ainuke asi mis Madeiral võib-olla suhteliselt tagasihoidlik on, on sealne ööelu, seda peamiselt just koha väiksuse tõttu, kuid siiski leiavad huvilised ka selleks võimalused.

Asko Reimus
IT Kolledži infosüsteemide analüüsi tudeng
2015/2016 õppeaasta sügissemestril õpingutel Portugalis, Madeiral